6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

Fonds Gehandicaptensport Loterij

Fonds Gehandicaptensport (FGS) zet zich in om sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijk te maken. Om dit te realiseren is er financiering nodig. FGS organiseert regelmatig benefietevenementen om geld op te halen voor dit goede doel. Traditiegetrouw is een loterij één van de onderdelen om fondsen te werven bij deze evenementen. Voorheen gebeurde dit analoog met papieren bonnenboekjes, wat veel administratieve handelingen met zich meebracht. Dankzij het Lotify platform vond FGS een innovatieve manier om een digitale loterij te organiseren. Dit resulteerde in een hogere opbrengst zónder dat het de organisatie extra tijd kostte. 

"Op één avond €28.900 gerealiseerd met de loterij voor het goede doel."

Het roer om: van analoog naar digitaal

De beslissing om de loterij te digitaliseren ging natuurlijk niet over een nacht ijs. Daarom vond er eerst een test loterij plaats tijdens de jaarlijkse golfdag voor partners. FGS merkte al snel een grotere betrokkenheid en minder administratieve rondslomp. De loterij kreeg extra aandacht dankzij QR-codes die op de golfbaan waren geplaatst die naar de loterijpagina leidde. Zo konden deelnemers ter plaatse gemakkelijk via iDeal loten kopen.

Er ontstond zelfs onderlinge competitie tussen de aanwezigen: wie koopt de meeste loten voor het goede doel en gaat er vandoor met de prijzen? Deze competitie was terug te zien in de opbrengst van de loterij. Het bedrag van €3.660 overtrof de eerdere analoge loterijen op een golfdag! 

Waanzinnig resultaat op het benefietgala

Na deze succesvolle ‘first trial’ heeft Fonds Gehandicaptensport dezelfde digitalisering doorgevoerd tijdens het jaarlijkse benefietgala. Met behulp van QR-codes op tafels en in het programmaboekje werd deelname aan de loterij gestimuleerd. Ondanks dat de unieke lotprijs van €50 per stuk vrij hoog was, kochten veel gasten meteen loten voor de hele tafel. Zo is er op één avond een opbrengst van €28.900 gerealiseerd! 

Ook de voordelen van een digitale loterij ervaren? Plan gratis een vrijblijvende afspraak in en wij vertellen je alles over ons platform! 

Andere loterij cases

Zelf een loterij opzetten?

Heb je vragen? Of wil je zelf aan de slag met een loterij? Schiet direct een afspraak met ons in. Wij denken graag mee over de mogelijkheden.