6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

KNVB Amateur Voetbal Loterij

Als grootste sportbond van Nederland wilde de KNVB voetbalverenigingen helpen om op een laagdrempelige manier extra geld voor hun club binnen te halen. Het was tijd voor actie, nadat kantines maandenlang dicht moesten blijven. Ook waren er zorgen waren over het aanblijven van sponsoren en het behoud van leden. Op 12 juni 2021 werd de KNVB Amateurvoetbal Loterij gelanceerd. Een symbolische datum vanwege De Nationale Voetbaldag en het openingsweekend van het EK voetbal. 

Over de loterij

Samen met partners Nederlandse Loterij en Lotify, bood de KNVB een digitale loterij aan via de website amateurvoetballoterij.nl. Voor €2,50 per lot steunde de deelnemer zijn club en maakte hij tegelijkertijd kans op mooie prijzen. Zo kon er op een veilige en verantwoorde wijze extra inkomsten gegenereerd worden voor iedere veld- en zaalvoetbalvereniging.

Elke vereniging kon gratis  deelnemen, op een manier die bij de vereniging paste. Doordat alle organisatorische zaken geregeld waren via het Lotify platform, hoefden de verenigingen niet veel inspanning te leveren om geld op te halen. Door de clubspecifieke actiepagina te communiceren naar leden, vrijwilligers, sponsoren, ouders en andere betrokkenen werden zij geactiveerd om mee te spelen. Afhankelijk van de mogelijkheden van de vereniging kon de loterij uitgebreid worden d.m.v. eigen prijzen toe te voegen en de lokale communicatie aan te pakken.

Voor alle verenigingen dus een mooie kans om extra inkomsten te genereren en zeker ook een middel om contact te maken en binding te houden met de volwassen leden en sponsoren.

Extra mogelijkheden voor ambitieuze clubs

De loterij was zo opgezet dat alle verenigingen met minimale inspanning, maximaal resultaat konden behalen. Zonder dat de verenigingen iets hoefde te doen, kon men via amateurvoetballoterij.nl een lot kopen en bij het afrekenen aangeven welke verenigingen zij met dit lot wilde steunen. 80% van de opbrengst ging vervolgens automatisch naar desbetreffende club.

Voor verenigingen die deze kans met beide handen aan wilden pakken, was er de mogelijkheid om binnen de Amateurvoetbal Loterij ook een eigen verenigingspagina inclusief een eigen prijzenpakket samen te stellen. Iedereen die voor die specifieke vereniging een lot kocht, maakte zo ook nog kans op de lokale prijzen van die club. 

Deze verenigingen maakten een eigen account aan op ons Lotify platform en hier kregen ze de mogelijkheid om hun eigen verenigingspagina te stylen en eigen prijzen toe te voegen aan de digitale loterij.

Gamification functionaliteiten

Om zowel de verenigingen als teams extra te motiveren om loten voor hun club te (ver)kopen, hebben we extra gamification functionaliteiten aan de loterij toegevoegd. Zo toonden we op de homepage een leaderboard van de top 10 bestverkopende clubs van Nederland.

De strijd tussen de verschillende teams binnen de verenigingen barstte ook los. Teamcaptains kregen de mogelijkheid een unieke verkooplink aan te maken voor hun team: de teamlink. Alle loten die via deze links werden aangeschaft werden toegekend aan het betreffende team. Het bestverkopende team van Nederland won een speciale teamprijs. Dit was nog een motivatie om zoveel mogelijk loten te verkopen en daarmee een hogere opbrengst voor nieuwe materialen of een opknapbeurt voor het clubhuis te realiseren.

Resultaten

Andere loterij cases

Zelf een loterij opzetten?

Heb je vragen? Of wil je zelf aan de slag met een loterij? Schiet direct een afspraak met ons in. Wij denken graag mee over de mogelijkheden.