6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

Regentonnen actie gemeente Reimerswaal

De gemeente Reimerswaal zet zich in voor duurzaamheid om het klimaat te verbeteren. Daarom geven zij al twee jaar op rij regentonnen weg aan inwoners met een tuin, zodat het regenwater hergebruikt kan worden voor het sproeien van de tuin. 

Vorig jaar verliep de actie echter niet geheel vlekkeloos. Daarom werd dit jaar gezocht naar een efficiënte manier om de 440 beschikbare regentonnen eerlijk te verloten.

Via een online winactie formulier van Lotify konden deelnemers zich gedurende 6 dagen inschrijven voor de regentonnenactie. Alle 1155 deelnemers maakten evenveel kans en de ‘winnaars’ werden volledig willekeurig geselecteerd.

Eerlijke winkans voor iedere inwoner

Eind 2023 konden inwoners zich voor het eerst aanmelden om kans te maken op een gratis regenton. Op basis van het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, kon elk huishouden via een speciale link één regenton aanvragen. Voor deze actie was de regel: op=op. Wegens grote belangstelling waren de regentonnen binnen enkele minuten niet meer beschikbaar, wat tot teleurstelling leidde bij de inwoneres die er geen konden bemachtigen. 

Ook de gemeente kreeg deze teleurstelling mee en ontving vele berichten van inwoners die achter het net hadden gevist. Daarom kreeg de Regentonnenactie een vervolg, waarbij er gezocht werd naar een manier om elke inwoner een eerlijke kans te geven. De oplossing lag in het organiseren van een winactie via het Lotify platform.

Via de link https://regentonnenactie-reimerswaal.mylotify.com konden inwoners van Reimerswaal zich van 13 tot en met 18 mei 2024 aanmelden voor de actie. Na het invullen van de naam, het adres en de geboortedatum en e-mailadres werd de deelname per mail bevestigd. De gelukkige winnaars werden via Lotify’s gecertificeerde trekkingssysteem volledig willekeurig gekozen, hierdoor kreeg elke deelnemer een eerlijke winkans. 

Interesse in het organiseren van een winactie? Maak een afspraak via de ‘start direct’ knop voor een vrijblijvende demo van het gebruiksvriendelijke online Lotify platform.

Andere winactie cases

Zelf een winactie opzetten?

Heb je vragen? Of wil je zelf aan de slag met een winactie? Schiet direct een afspraak met ons in. Wij denken graag mee over de mogelijkheden.