6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

Winactie Staatsloterij Koningsdag 2023

De Koningsdagcampagne start elk jaar op 11 april. De grootste uitdaging was het feit dat Koningsdag pas een paar dagen voordat het feest losbarst begint te leven onder Nederlanders. Staatsloterij ziet dit terug in de verkoop: die komt laat op gang. Hoe kon Staatsloterij de Koningsdagtrekking in een vroeg stadium relevant maken? 

De oplossing en het resultaat

De oplossing werd gevonden in het organiseren van een langlopende winactie via het online Lotify platform. Bij aankoop van elk lot maakte je per uniek lotnummer elke dag kans op een extra prijzenpakket. Dit maakte het aantrekkelijk om het Koningsdaglot eerder aan te schaffen. En bracht extra beleving gedurende de hele campagneperiode. 

Hoe werkte de Vrijmarkt winactie?

Om de verkoop van loten voor de Koningsdagtrekking al in een vroeg stadium te stimuleren werd de Staatsloterij Vrijmarkt Actie georganiseerd. Deze winactie liep van 13 tot en met 27 april. Deelnemers konden zich door middel van het unieke lotnummer van het Koningsdaglot inschrijven en maakten zo dagelijks kans op toffe prijzen. Hoe eerder de deelnemer zich registreerde, hoe vaker die meespeelde voor het aanvullende prijzenpakket. Zo werd de Koningsdagtrekking al in de beginfase relevant. 

Het doel was om 200.000 unieke deelnemers te realiseren. Op de 11e dag was 90% hiervan al binnen! Uiteindelijk heeft de winactie de doelstelling behaald met 670.189 deelnemers, waarvan 208.274 uniek. En er was de sales uplift in retail in de eerste 10 dagen van de campagne.

Custom winactie

Deze winactie was een op maat gemaakte oplossing. Lotify heeft het concept in samenwerking met Nederlandse Loterij vertaald naar een technisch mechanisme. Ook voerde zij dagelijkse trekkingen uit in bijzijn van een notaris van Nederlandse Loterij. Daarnaast is er een API-koppeling opgezet vanaf ons platform met Nederlandse Loterij om de leads direct in hun CRM systeem te integreren t.b.v. opvolging. 

Waanzinnig prijzenpakket

Door deel te nemen aan de winactie, maakten Staatsloterij spelers kans op een fantastisch prijzenpakket met onder andere de volgende prijzen:

Ook een winactie organiseren?

Andere winactie cases

Zelf een winactie opzetten?

Heb je vragen? Of wil je zelf aan de slag met een winactie? Schiet direct een afspraak met ons in. Wij denken graag mee over de mogelijkheden.