6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

Staatsloterij Winactie Kraak de Kluis

Kraak de kluis is een unieke winactie om impact te maken op locatie. Elke deelnemer die zich inschrijft maakt kans op de prijs in de kluis.

Doelstelling

Staatsloterij stond dit jaar op de Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam. Zij wilde niet alleen aandacht genereren voor de beursstand, maar ook waardevolle leads werven in de vorm van nieuwe potentiële abonnee spelers. Door bezoekers een interactieve en boeiende ervaring te bieden, laten mensen hun data eerder achter.

De Lotify oplossing

We hebben onze kennis van kansspelen en techniek en onze vaardigheden voor custom oplossingen gebundeld en kwamen zo tot een innovatieve oplossing: De ‘Kraak de Kluis’ winactie.

Er werd een speciale kluis ontwikkeld en geproduceerd die op de software van Lotify draait. Het concept was simpel: bezoekers kregen de kans om de kluis te kraken na inschrijving en maakten vervolgens kans op mooie prijzen.

Een win-win situatie natuurlijk, want terwijl Staatsloterij met elke deelname dichter bij de leads doelstelling kwam, maakte de doelgroep kans op leuke prijzen!

Hoe het Werkt

Transparante Ramen met bedrijfslogo

De kluis was voorzien van transparante ramen, waardoor de prijs in de kluis goed zichtbaar was voor de voorbijgangers. Dit creëerde nieuwsgierigheid en wekte de interesse van het publiek.

QR-Code

Op de kluis en andere promotiematerialen was een QR-code aangebracht. Een promoteam bij de kluis hielp bezoekers van de stand tijdens de winactie. Door de QR-code te scannen met de smartphone kwam de bezoeker op een Staatsloterij branded webpagina terecht.

Digitaal inschrijfformulier

Op het digitale inschrijfformulier konden deelnemers vervolgens een wens opschrijven. De deelname werd bevestigd na het achterlaten van een aantal gegevens, zoals naam, adres, e-mailadres en geboortedatum (vanwege het 18+ beleid). Door (optioneel) het telefoonnummer door te geven werd Staatsloterij toestemming gegeven om de betrokkene te benaderen voor een aanbod om automatisch mee te spelen met Staatsloterij.

Spel- en privacyvoorwaarden

Om de veiligheid van deelnemers en de organisator te waarborgen stond er een link naar de privacyvoorwaarden op het digitale inschrijfformulier. Deze voorwaarden zijn automatisch gegenereerd via het Lotify platform.

Unieke code intoetsen

Na inschrijving via het digitale deelnameformulier ontving de de deelnemer een unieke code per e-mail via het opgegeven e-mailadres. Nu werd het spannend! Wanneer de unieke code werd ingetoetst op het cijferpad van de kluis en de deur opende, dan had die deelnemer de prijs in de kluis gewonnen! Opende de kluis niet, dan maakte de deelnemer alsnog kans op de hoofdprijs.

Prijzen

Bij succesvol kraken van de kluis ontvingen de deelnemers direct de prijs in de kluis. Elke beursdag werden er 57 1/5de Staatsloten weggegeven. Daarnaast werd aan het einde van de Huishoudbeurs een hoofdprijs getrokken uit alle deelnemers. Er viel 4500 euro belastingvrij te winnen! De trekking van deze hoofdprijs verliep na afloop van de beurs via het gecertificeerde Lotify trekkingssysteem waarmee een eerlijke, veilige en transparante trekking gewaarborgd is. De jubelende winnaar blijft anoniem, zoals alle prijswinnaars van Staatsloterij.

Resultaat

De ‘Kraak de Kluis’ winactie verliep succesvol met 3200 enthousiaste deelnemers, in lijn met de gestelde doelstelling. Opvallend was dat 50% van de deelnemers een opt-in afgaf. Dit betekent dat zij expliciet toestemming hebben gegeven om benaderd te worden door Staatsloterij met een aanbieding om abonnee-speler te worden. Deze enorm hoge opt-in ratio toont niet alleen kwantitatieve succes, maar ook de kwaliteit van betrokkenheid en interesse van het publiek op de Huishoudbeurs.

Continuering

Staatsloterij heeft met de kluis ook een innovatieve en herbruikbare tool in handen om op ludieke wijze leads en loyaliteit te blijven genereren. De winactie software staat klaar om opnieuw aangezwengeld te worden.  

Lotify verhuurt de kluis ook aan andere partijen. Het merklogo kan op het glas van de kluis worden aangebracht, waardoor het een opvallende en gepersonaliseerde aanvulling wordt op elk evenement waar Kraak de Kluis aanwezig is. 

Andere winactie cases

Zelf een winactie opzetten?

Heb je vragen? Of wil je zelf aan de slag met een winactie? Schiet direct een afspraak met ons in. Wij denken graag mee over de mogelijkheden.