6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

8 redenen om een winactie op te zetten

Winacties zijn een mooie manier om een bijdrage te leveren aan je marketing doelstellingen. Of je nu een specifieke doelgroep wil aantrekken, een nieuw product wil lanceren of gewoon je merk wat extra exposure wil geven. Een promotioneel kansspel is een mooie manier om aandacht te trekken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In deze blog geven we je 8 redenen waarom een winactie niet alleen leuk is maar ook strategisch een slimme keuze is als je dit op structurele basis doet.

Redenen om een betrouwbare winactie op te zetten:

Overweeg je om een winactie op te zetten, maar zit je nog met prangende vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

1. Promotie van producten of diensten

Winacties kunnen helpen bij het promoten van specifieke producten of diensten. Dat kan voor bestaande producten of de lancering van een nieuw product. Door een winactie komen deze extra onder de aandacht. 

Denk bijvoorbeeld aan de promotie van een seizoensgebonden product. Een strandstoel wil je promoten als het zonnetje begint te schijnen en een kerstboom leverancier wil zijn winactie later in het jaar. 

Ook voor de introductie van een nieuw product of dienst kan een winactie enorm helpen bij het vergroten van de bekendheid. Dus staat er een productlancering op de agenda? Denk eens aan het opzetten van een winactie. Wil je hier meer over weten, wij hebben hier ruime ervaring mee en helpen jou graag op weg. Neem gerust contact met ons op als je er nog vragen over hebt. 

2. Nieuwe klanten aantrekken door vergroten van de database

Wil je graag je klantenkring vergroten? Of zoek je misschien donateurs, nieuwe leden voor een vereniging, etc. Met een winactie kun je bij een breder publiek onder de aandacht komen. 

Vaak worden ze niet direct klant, lid of donateur bij je. Maar je kunt een winactie wel gebruiken om de database met contactgegevens te vergroten. Dan is het belangrijk dat je die opvolgt en vervolgens meeneemt in bijvoorbeeld mailings in de periode daaropvolgend. Zodat je uiteindelijk je klantenkring kunt uitbreiden. 

Zorg er voor dat het verzamelen van persoonsgegevens volgens de AVG wetgeving gebeurt. Meer hierover lees je in deze blog met 8 tips voor het organiseren van een betrouwbare winactie

3. Loyaliteit vergroten met een winactie

Organiseer je een winactie onder bestaande klanten? Dan kan dit de loyaliteit voor het merk versterken, omdat je je klanten kans laat maken op een mooi prijzenpakket. Dit geldt voor alle type bedrijven. Dus of je nu te maken hebt met commerciële klanten, donateurs of leden van een vereniging. Een winactie is voor iedereen leuk om aan deel te nemen en de interactie zorgt voor een relevant contactmoment. Dit  zorgt voor klantenbinding onder je bestaande klanten.

Wanneer je gebruik maakt van het platform van Lotify om de winactie op te zetten weet je zeker dat je aan deze voorwaarden voldoet.

4. Met een winactie bereik op social media vergroten

Met een winactie op social media kun je het aantal volgers vergroten. Hou er wel rekening mee dat je bij een winactie niet mag vragen om te liken, sharen en taggen. Zorg er dus voor dat de winactie zó interessant is dat mensen je graag willen volgen en het gaan delen met hun vrienden. 

Bij een succesvolle winactie krijg je ook veel interactie. Dat vinden de social media algoritmes mooi! Je post zal daardoor weer vaker vertoond worden, het is een positieve vicieuze cirkel waar je in belandt waarmee je uiteindelijk een groter bereik op social media krijgt. 

Je kunt winacties ook gebruiken om gebruikers inzendingen te verzamelen. Denk aan reviews, unboxing video’s, productfoto’s etc. Deze user generated content is enorm waardevol omdat het door de doelgroep zelf is gemaakt. Dat wordt over het algemeen als zeer betrouwbaar ervaren.

5. Marktonderzoek

Voor het doen van marktonderzoek is een winactie een heel mooi, laagdrempelig medium. Je kunt bijvoorbeeld onderzoeken wat de voorkeuren van de doelgroep zijn of demografische gegevens verzamelen door bij de winactie een poll of enquête toe te voegen. Door de winactie eraan te koppelen is de kans groter dat ze meedoen aan het onderzoek. 

 

6. Merk zichtbaarheid met een winactie

Iedere winactie draagt bij aan de zichtbaarheid van het merk. Naast de doelgroep kan het ook zorgen voor positieve media-aandacht. Zorg er wel voor dat de winactie met het logo en in de beeldtaal is van de organisatie. En zodra de winnaar bekend wordt gemaakt is dat opnieuw een kans om opgepikt te worden door de media. 

Via de lotify tool kun je de winactie in de editor volledig branden en stylen naar wens. Hulp nodig? Laat het ons weten.

7. Orderwaarde vergroten met een winactie

Heb je er ooit aan gedacht dat een winactie zelfs kan leiden tot een hogere ‘average order value’? Door klanten bij aankoop van een minimum orderwaarde een gratis lot voor de winactie te geven, zullen zij geneigd zijn om net een paar euro extra te besteden. Probeer het eens uit en kijk wat het jou oplevert. Lees hier meer over in de IKEA case.

 

8. Bied sponsoren een podium

Bij een winactie kun je vaste partners of sponsoren een podium bieden. Vraag (lokale) partners om prijzen beschikbaar te stellen voor het prijzenpakket in ruil voor naam- en logovermelding in de communicatie over de winactie. Een win-win situatie voor iedereen: jij als organisator , de partner(s) krijgen zichtbaarheid en de deelnemers maken kans op mooie prijzen.

Welke reden heb jij om een winactie op te zetten?

Ben je geïnspireerd geraakt? Wil je ook aan de slag met een winactie om jouw marketing doelstellingen te gaan halen? Kijk dan eens wat we bij Lotify voor jou kunnen betekenen. We bieden een platform aan waarbij je snel en makkelijk winacties opzet. Je voldoet ook direct aan alle wettelijke regels. Maak kosteloos een account aan en ontdek hoe makkelijk het werkt.

Overweeg je om een winactie op te zetten en heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.