6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

Loterijvergunning aanvragen: een stappenplan

Het aanvragen van een loterijvergunning bij de Kansspelautoriteit (KSA) of lokale gemeente in Nederland kan een complex proces lijken. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je het aanvraagformulier voor een loterijvergunning invult en indient, zodat je geen belangrijke informatie over het hoofd ziet. Lees voordat je begint met de aanvraag eerst ons blog Wanneer heb ik een loterijvergunning nodig?

Stap 1: Verzamel alle benodigde documenten

Voordat je begint met het invullen van het aanvraagformulier, is het essentieel om alle benodigde documenten te verzamelen. Hieronder vind je een lijst van documenten die je mogelijk nodig hebt:

Let op: de legeskosten moeten vaak bij het indienen van de vergunningsaanvraag betaald worden!

Stap 2: Download het aanvraagformulier van de KSA

Ga naar de website van de Kansspelautoriteit  of lokale gemeente en zoek naar het juiste aanvraagformulier voor een eenmalige loterijvergunning. Zorg ervoor dat je het meest recente formulier gebruikt, aangezien formulieren kunnen worden bijgewerkt. Download het formulier en sla het op je computer op voor gebruik.

Stap 3: Vul de algemene gegevens in

Het aanvraagformulier begint meestal met het verzamelen van algemene gegevens over de aanvrager en de organisatie. Zorg ervoor dat je alle verplichte velden invult, zoals de naam van de organisatie, het adres, de contactgegevens en de KvK-nummers.

Stap 4: Beschrijf de loterijactiviteit

De volgende sectie van het aanvraagformulier vraagt om een gedetailleerde beschrijving van de loterijactiviteit. Geef een overzicht van het doel van de loterij, de prijzenstructuur, de looptijd van de loterij en eventuele bijzondere kenmerken. Zorg ervoor dat je duidelijk en beknopt bent bij het beschrijven van de activiteit. 

Lotify heeft ruime ervaring met loterijen. Bereid je voor het aanvragen van de vergunning goed voor, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees bijvoorbeeld ons blog Hoe organiseer je een succesvolle loterij? Vijf tips!

Stap 5: Financiële prognose van jouw loterij

Een belangrijk onderdeel van het aanvraagformulier is het verstrekken van een financiële prognose. Dit geeft de Kansspelautoriteit of gemeente inzicht in de verwachte inkomsten en uitgaven van de loterijactiviteit. Zorg ervoor dat je de verwachte opbrengsten, kosten en de bestemming van de opbrengsten opneemt. 

Stap 6: Bijlagen toevoegen

In deze stap moet je de eerder verzamelde documenten aan de aanvraag toevoegen. Denk eraan om alle vereiste documenten bij te voegen en zorg ervoor dat ze goed geordend en geïndexeerd zijn.

Stap 7: Controleer en verzend je aanvraag

Voordat je je aanvraag indient, is het van cruciaal belang om alle ingevulde informatie zorgvuldig te controleren. Zorg ervoor dat er geen fouten of onvolledigheden zijn en dat alle benodigde documenten zijn bijgevoegd. Zodra je tevreden bent met je aanvraag, kun je deze indienen volgens de instructies op het aanvraagformulier.

Vergeet niet dat je de legeskosten vaak bij het indienen van de vergunningsaanvraag moet betalen!

Conclusie

Het aanvragen van een loterijvergunning bij de KSA of lokale gemeente kan een gedetailleerd proces zijn, maar met de juiste informatie en voorbereiding kun je dit succesvol afronden. Volg de stappen in dit artikel zorgvuldig en zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en informatie bij de hand hebt. Vergeet niet om de KSA-website regelmatig te controleren voor eventuele updates van het aanvraagformulier. Succes met je aanvraag en we hopen dat jouw loterij een succes mag worden!

Wist je dat wij jou ook kunnen ontzorgen bij het organiseren van een loterij? Neem contact op met onze accountmanagers om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?