6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

Winacties: Van deelnemers naar trouwe volgers!

Winacties, wie kent ze niet? Op social media en websites worden we er dagelijks mee geconfronteerd. Maar werkt winactiemarketing wel echt op de lange termijn? Het antwoord is ja, maar alleen als je winactie deelnemers weet om te zetten in trouwe volgers. In deze blogpost laten we je zien hoe je dit doet en geven we tips voor het effectief inzetten van winacties als marketingstrategie. Lees snel verder!

Om je te helpen met het opzetten van een betrouwbare winactie, geven we je onze 8 belangrijkste tips. En in de afsluiter kun je ook lezen wat je vooral niet moet doen. Overweeg je om een winactie op te zetten? Lees er meer over op onze pagina hoe je bij Lotify snel en eenvoudig een winactie kunt opzetten. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag op weg.

Bied waardevolle content

Deelnemers zijn geïnteresseerd in de prijs, maar het is belangrijk dat ze ook geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf en wat je te bieden hebt. Bied waardevolle content aan die relevant is voor jouw doelgroep. Denk dan aan tips en tricks, blogposts over de branche of interessante artikelen. Op deze manier zorg je ervoor dat de winactie deelnemers niet alleen geïnteresseerd zijn in de prijs, maar dat ze zich hechten aan jouw bedrijf en geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Werk samen met influencers of andere bedrijven

Een slimme samenwerking met influencers of andere bedrijven rondom een winactie kan een win-win situatie opleveren voor beide partijen. Door samen te werken kun je nieuwe doelgroepen aanspreken en deelnemers laten zien wat jouw bedrijf te bieden heeft. Zo vergroot je niet alleen je naamsbekendheid, maar ook de interesse in jouw bedrijf en het aantal deelnemers dat mee doet aan jouw winactie. Om dit te laten werken, zorg je ervoor dat de Influencer past bij de doelgroep én kernwaarden van jouw bedrijf.

Blijf communiceren met deelnemers

Het is belangrijk om na de winactiecampagne te blijven communiceren met deelnemers. Deel regelmatig updates over nieuwe ontwikkelingen of producten en betrek deelnemers bij jouw bedrijf. Zo blijven deelnemers geïnteresseerd en zullen ze eerder klant worden.

Kortom, winactiemarketing kan een effectieve marketingstrategie zijn om nieuwe volgers aan te trekken en meer naamsbekendheid te genereren. Maar het omzetten van deelnemers in trouwe volgers vergt wel wat inspanning. Bied waardevolle content aan, betrek deelnemers actief bij jouw bedrijf, werk samen met influencers of andere bedrijven en blijf communiceren met deelnemers. Zo vergroot je niet alleen de naamsbekendheid, maar creëer je ook een groep trouwe volgers die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf en producten.

Zelf een winactie organiseren en een trouwe following opbouwen?