Op 12 juni 2021, tegelijk met de Nationale Voetbaldag en het openingsweekend van het EK voetbal, lanceerden wij samen met de KNVB de website amateurvoetballoterij.nl. Het doel: voetbalverenigingen helpen om op een laagdrempelige manier extra geld voor hun club binnen te halen. Iedere vereniging deed automatisch en kosteloos mee. Op een manier die bij de vereniging past.

Extra mogelijkheden voor ambitieuze clubs

De loterij was zo opgezet dat alle verenigingen met minimale inspanning, maximaal resultaat konden behalen. Zonder dat de verenigingen iets hoefde te doen, kon men via amateurvoetballoterij.nl een lot kopen en bij het afrekenen aangeven welke verenigingen zij met dit lot wilde steunen. 80% van de opbrengst ging vervolgens automatisch naar desbetreffende club.

Voor verenigingen die deze kans met beide handen aan wilden pakken, was er de mogelijkheid om binnen de Amateurvoetbal loterij ook een eigen verenigingspagina inclusief een eigen prijzenpakket samen te stellen. Iedereen die voor die specifieke vereniging een lot kocht, maakte zo ook nog kans op de lokale prijzen van die club. 

Deze verenigingen maakten een eigen account aan op ons Lotify platform en hier kregen ze de mogelijkheid om hun eigen verenigingspagina te stylen en eigen prijzen toe te voegen.

Gamification functionaliteiten

Om zowel de verenigingen als teams extra te motiveren om loten voor hun club te (ver)kopen, hebben we extra gamification functionaliteiten aan de loterij toegevoegd. Zo toonden we op de homepage een leaderboard van de top 10 bestverkopende clubs van Nederland.

Daarnaast, barstte dankzij onze Teamlink-functionaliteit, ook de strijd binnen de verenigingen los. Teamcaptains kregen de mogelijkheid een unieke verkooplink aan te maken voor hun team. Alle loten die via deze links werden aangeschaft werden toegekend aan het betreffende team. Het bestverkopende team van Nederland won een speciale teamprijs.

Samen maken we social impact

Van elk verkocht lot ging 80% rechtstreeks naar het Nederlandse amateurvoetbal. Dit zorgde bij veel clubs voor extra budget voor bijvoorbeeld nieuw trainingsmateriaal, opknappen van kleedkamers of andere voorzieningen. 

In totaal is er zo'n € 62.000,- opgehaald voor het amateurvoetbal;

725 verenigingen verkochten loten;

152 verenigingen maakten een eigen actiepagina aan;

27 verenigingen stelden een eigen prijzenpakket samen.

Wil je ook impact maken?

We denken graag met je mee!