6147 Logoschetsen Lotify_DEF_lotify logo without tagline gradient (3)

Diergaarde Blijdorp Loterij

Tijdens de lockdown van 2020 moest Diergaarde Blijdorp voor lange tijd haar deuren sluiten. Door een gebrek aan inkomsten kwam de verzorging van de dieren in het geding. Daarom organiseerde Blijdorp een online loterij, waarmee zij een groot bereik wisten te realiseren. Met een prachtige opbrengst als resultaat! Sindsdien organiseren ze regelmatig loterijen.

Ludiek prijzenpakket

Het prijzenpakket bestond uit unieke belevenissen. Altijd al gedroomd van een diner op een bijzonder locatie in Diergaarde Blijdorp? Van een dagje meelopen als dierenverzorger? Of van een glamping overnachting met uitzicht op de olifanten met het geritsel, gesnurk en gegrom van de dieren om je heen? Bij aankoop van een lot maakte je kans op deze ‘money can’t buy’ prijzen. Heel slim bedacht, want deze belevenissen kostten Blijdorp niet veel. Daarnaast kon het ludieke prijzenpakket rekenen op veel media-aandacht. 

Promotie

Blijdorp pakte de promotie groots aan. Hierdoor bleef de loterij bleef niet onopgemerkt en stond de teller op de eerste dag al op een opbrengst van €100.000,-! Met publicaties in o.a. De Telegraaf, het AD en Hart van Nederland kende de loterij een vliegende start. De promotie is dus essentieel geweest voor het succes.

Daarnaast stuurde Diergaarde Blijdorp een video naar haar achterban. Het is een filmpje met een dikke vette knipoog naar de ouderwetse analoge loterij. Bij een digitale loterij via Lotify gaat de lotuitgifte natuurlijk volledig geautomatiseerd, zodat alles compliant, eerlijk, transparant en betrouwbaar is geregeld!

'Blijdorperts' als ambassadeurs

Echte ‘blijdorperts’ konden zich aanmelden als ambassadeur van de loterij en maakte kans op extra prijzen. Dit deden zij door een eigen unieke verkooplink aan te maken en zo iedereen aan te sporen om via die link loten aan te schaffen.

De top 3 meest gebruikte lootjeslinks maakten kans op een prijs. De winnaars hadden de keuze uit een rondleiding achter de schermen voor 7 personen, een les van een dierverzorger in de klas of een teambuilding activiteit in Diergaarde Blijdorp voor 7 personen.

Samen maken we social impact! 

Diergaarde Blijdorp heeft als doel al haar bezoekers te inspireren goed voor de natuur te zorgen. Door educatie, onderzoek, en het behoud van bedreigde dier- en plantsoorten draagt de Diergaarde hier haar steentje aan bij. Met de opbrengst van de loterij konden zij ook in corona tijd hun belangrijke natuurbehoudstaken blijven uitoefenen. 

Vanwege het grote succes organiseert Diergaarde Blijdorp regelmatig een loterij via het Lotify platform. Onlangs is er bij de trekking van 12 januari 2024 weer ruim €150.000 euro opgehaald.

Meer weten? Neem contact op met Koen of Jasper via de volgende link.

Andere loterij cases

Zelf een loterij opzetten?

Heb je vragen? Of wil je zelf aan de slag met een loterij? Schiet direct een afspraak met ons in. Wij denken graag mee over de mogelijkheden.